Description

Sipoonkorven kansallispuisto on laaja metsäalue 20 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Alueella on useampia vanhoja kiipeilykohteita joissa kiipeily on sallittu (Sipoonkorven kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma. s92. Metsähallitus.)

Kivenlaatu muuten melko karkeajakoista graniittia paitsi Suunnistaja kivellä jossa kivenlaatu on poikkeuksellisen hyvää. Lisäksi Nuotiokalliolla ja Suo sektorilla hyvää perusgraniittia. Alueella liikkumiseen kannattaa varata aikaa. Parkkipaikat ovat erityisesti viikonloppuisin melko täynnä ja lähestymiset pitkähköjä.

Nuotiokallio/Sotunki suo: Alueella liikkuessa kannattaa huomioida että lähestymiset ovat pidempiä kuin useilla urbaaneilla sektoreilla. Useat reitit ovat korkeita ja osin sammaloituneita. Tikkaiden kantaminen kalliolle on työlästä joten suositus ottaa köysi ja valjaat mukaan jos haluaa tsekata reitin ylös asti.

Unhola: sininen polku on lyhin: 1,2km. Seinä sammaloituu nopeasti joten aina kannattaa olla puhdistustarvikkeet mukana. Hidas kuivumaan.

Högberget: Kivilaatu melko karkeaa, lähes kaikki reitit vaativat uudelleenpuhdistamista. Reitit matalampia. Metsä varjostaa, joten ei ole liian kuuma. Helppo access Sipoonkorven merkittyjä polkuja pitkin melkein perille asti. HUOM Pysäköinti lähialueen teiden varsilla on kielletty ja siitä sakotetaan ahkerasti.

Old topo from Högberget:
https://docs.google.com/document/d/1EjQEws3Q3E3eblnY8svN4sg51ErQ4F9G3XOFOX-9DM4/edit

2024 clean and climbable sectors: Suunnistaja, Junttis, Little big horn, Nöyryyskoulu, Mur de gamma, Suo and partly Nuotiokallio.

History

Aluetta on tiettävästi kehittänyt ainakin Jari Koski 2000 luvun alussa, myöhemmin kehittämiseen on osallistunut ainakin Sampsa Aronen, Marko Siivinen ja Mikko Manninen. Lisäksi reittejä on avannut mm Tomi Nytorp, Anssi Laatikainen ja Antti-Jussi Silvennoinen.

Sipoonkorven kansallispuisto

Climbing has been limited!

These crags are located within a nature preserve, climbing is allowed but its not allowed to open new sectors. It is more than welcome to clean old routes from dust every now and then to keep them in condition!

Respecting these rules is extremely important to safeguard access here and in all other crags in the future.

Tasakallio parking has the largest parking space and biggest possibility for free parking lots.