Kalle Anka-väggen
1
2
3
4
5
6
7
Kalle Anka-väggen 1 / 2
  • Underbar vinterled
  • Starta med en spricka snett upp åt vänster några meter. Brant, ihållande och avig klättring leder upp för den blockaktiga branta väggen, ganska svårsäkrat, 1 V-bult. Sedan följer en välsäkrad svaplatta, snett tillbaka åt höger, som leder upp till toppen. Häftig eller stånkig.
  • En extraordinärt exponerad sporttur. Bultarna är målade i en röd-lila kulört och svåra att se. Ta dig upp på piedestalen till höger och kliv sedan ut på den till synes släta väggen till vänster. Upp för denna till taket som passeras i delen till vänster. På toppväggen blir linjen aningen sökt, men du skall hålla dig på den branta väggen istället för att ta dig upp på svaet (Kalle Anka). Teknisk, pumpande och luftig!
  • Firningsankare mitt på väggen.
  • Firningsankare mitt på väggen. Övre delen kan göras i lite olika varianter, lättast ute till höger.
Kalle Anka-väggen
1
2
3
4
5
6
Kalle Anka-väggen 2 / 2
Predikstolen, Gagnef

The area is access sensitive!

http://access.bergsport.se/predikstolen-tansvagga/

Klätterklippan ligger inom två olika naturreservat med olika regler, Predikstolen och Tansvägga. Bland klättrare omtalas hela området som Predikstolen.

Den södra delen av klippan som ligger i Ludvika kommun blev under vintern 2018 en del av det nybildade naturreservatet Predikstolen. Den norra delen som ligger i Gagnefs kommun är sedan länge del av Tansvägga naturreservat.

Den södra delen, alla sektorer utom Norra väggen, ligger i Predikstolens naturreservat. Här är det tillåtet att klättra hela året, men det kan temporärt stängas vid eventuell fågelhäckning. Det är inte tillåtet att göra nyturer inom Predikstolens naturreservat.

Den norra delen, sektor Norra väggen, ligger i Tansvägga naturreservat. Klättring är inte tillåtet mellan 1/3 och 30/6. Här är det varken tillåtet att göra nyturer eller borsta befintliga leder.

För hela klippan gäller att det inte är tillåtet att fira från träd med repet direkt runt trädet. Använd de fasta firningsankare som finns tillgängliga, eller gå ner. Nedstigningsleder finns vänster om CAD-väggen, mellan Portello- och Grynlavsväggen, samt Trollgatan, den stora klyftan mellan Kalle Anka-väggen och Norra väggen.

Mer information finns på Accessdatabasen